fredag 21 november 2008

Ett långpass bland sevärdheter


Det finns mycket att titta på uppe i Kilsbergen. Håstis och jag kombinerade i dag ett tvåtimmars löppass i behagligt tempo med lite natursightseing. Gps-rutten kan studeras om man klickar på kartan.
Vi sprang norrut från Ånnaboda och siktade först in oss på ett gammalt gruvhål ungefär en kilometer norr om Matsa. Sedan följde vi Göljebäcken till Göljafallet, sprang vidare förbi klapperstensfälten vid Lövbrickan och upp till Vargkitteln. Sprickdalen Trolldalen med sin jättegryta blev nästa anhalt. Sedan upp i den sagolikt vackra terrängen på berget öster om Trolldalen. Vi sprang norrut, ner i dalen igen och upp på berget på andra sidan. Det frasade i den frusna gröna mossan när vi kämpade oss upp. På ett hygge stod ett rådjur och bevakade oss. Sedan tog vi Bergslagsleden hem, förbi rastplatsen i Göljan och ruinerna av hemmanet Lövåsen.

Snabbdusch, snabbmat och snabbhandling på Coop Extra. Sedan jobbet.

I morgon blir det Ånnaboda igen, den här gången ÖLOF-konferens. Undrar om vi kommer på något mirakelmedel för hur man nyrekryterar ungdomar till orienteringssporten.

1 kommentar:

Kalle sa...

Vilket pass. Precis så här ska orientering (och livet bedrivas). Gissa om jag hade önskat vara med. Tror faktiskt att Kilsbergen är minst lika fina som levadavandringarna i bergen på Madeira. Nu ska jag rösta på Johan R. Borde vara ett måste för alla SPORTINTRESSERADE.