tisdag 6 januari 2009

Orientering i kameradjungeln

Carl ska köpa kamera. Katarina och jag medfinansierar så den blir lite vår också. Men vad ska man köpa? Jag har inte fotograferat sedan min Nikon FE2 la av för 13-14 år sedan. I går var vi runt i lite affärer och på nätet och försökte orientera oss (så grejen platsar på bloggen) i kameradjungeln. Jag tror att det står mellan Canon EOS 1000D och Sony A200. Tips mottages tacksamt.

4 kommentarer:

Thomas Johansson sa...

Om det inte är alltför bråttom kan jag fråga mina kolleger fotolärarna om råd. Men det tar nog ett par dagar.

acinnaleh sa...

Visserligen inte nån av dom kamerorna vi har men en tillräckligt bra för oss är Olympus SP-565 UZ som vi just har börjat använda. Vi är jättenöjda med den och blev rekommenderade en sån istället för med löst objektiv på Bennys i Kumla. Duktigt ni tränar förresten!

Anonym sa...

Hej,

Har inte känt på Sonymodellen, men däremot Canons EOS 1000D. Jag tror åtminstone Canonmodellen fungerar bra som instegsmodell – börja med objektivet som följer med och köp sedan till något ytterligare vid behov.

Läste och hörde mig för lite om Olympus SP-565 UZ. Det är en bra kamera – allround, relativt lätthanterlig och prisvärd.

Vill man dock ha möjligheten att satsa ytterligare på sitt fotograferande någon gång i en inte allt för avlägsen framtid, tror jag mer på Sonys och Canons systemkameror. De kostar några hundralappar mer, men då har man som sagt möjligheten att köpa till fler objektiv om man har behov av det.

Men känner man att Olympus SP-565 UZ räcker till verkar det vara en bra "halvsystemkamera".

Om man ska fotografera sport kan det vara värt att känna på Olympus SP-565 UZ och se hur lång tid den tar på sig från att man inleder autofokus till att bilden tas. Det upplevde jag som lite av ett problem på min gamla FujiFilm FinePix S7000, som är av samma kameratyp.

Lycka till med kameraköpen!
Emanuel Winblad

Mats Carlsvärd sa...

Tack för råden Emanuel och Annica. Och tack, men nej tack Thomas. Vi handlar nog redan i morgon, torsdag.