lördag 3 januari 2009

Nåt för stenletare i Hemfjärden

Jag upptäckte precis att det ju finns en karta över den innersta delen av Hemfjärden. Den ritades av Lasse Arlebo i KFUM 1998. Anders Bergman har gjort en trevlig foto-OL.

2 kommentarer:

Kalle sa...

Hej,
God fortsättning.
Du hann precis före mig att informera om KFUM:s karta över Hemfjärden. Kul initiativ av Anders.(som jag tyvärr inte tidigare noterat) Tyvärr är isen på Hemfjärden fläckvis lite ojämn och tråkig för närvarande men ändå åkbar. För min del har de senaste fyra dagarna varit utmärkta efter en avverkad förkylning.
Skridsko 4 dagar i rad! Inte illa
Nyårsafton: en riktig äventyrstur på Stor-Hjälmaren (utgående från norrsidan) på fantastiska nyisar bland väldigt mycket öppet vatten. 42 km.
Nyårsdagen: en tur på Regnaren, Vagnaren och Hunn utgående från Regna kyrka. (med Stig Andersson) Tjocka säkra isar mestadels mycket bra men också med lite styrande snöfläckar. Tisnaren. 43 km.
Fredag: en racertur med Göran Andersson Sottern runt 45 km i "rätt högt" träningstempo.
Lördag: planer är till för att fullföljas. Trots en "del" snö (4 centimeter och trots kylan faktiskt ganska fuktig sådan) åkte jag med klubben 51 km på Båven från Skebokvarn runt ute på Båven till Sparreholm. Grupp 2 tempo vilket betydde att jag inte behövde träna mera under kvällen. Idag middag med familjen men imorgon och tisdag kör vi igen. Vi syns väl på torsdagens PISK i Lj.

Mats Carlsvärd sa...

Ojoj, det var inga dåliga pass. Det verkar helt klart jättetrevligt att åka skridskor. Jag ska nog skaffa mig ett par skenor. När det gäller skodon kanske man kan slå två flugor i en smäll. Jag funderar nämligen på att till nästa år skaffa ett par skejt-skidor. Kan man då ha skejtpjäxorna till iskenor också?