torsdag 28 maj 2009

Finkompass med fin kompass

Detta är torsdagens övning. Kompass krävs.(Styrketränande seniorer kanske vill komplettera sitt träningspass med en kort teknikövning.)



  • Uppvärmning och fartlek på stigarna under den rödstreckade linjen.
  • Tre övningssträckor där det gäller att gå noggrann kompass. Jag har suddat ut alla karttecken längs sträckan så det finns inget att läsa på. Sträckorna är 120, 130 och 160 meter långa.
Starterna markeras med röd snitsel med vit lapp.
När man sprungit genom skogen och kommer ut på elljusspåret ska man titta sig om efter en röd snitsel med en vit lapp på (om lappen inte slitits bort av blåsten.) Förmodligen ser du en till vänster om dig och en till höger. Gå fram till den som är närmast. Om det står en 3:a på lappen har du prickat exakt kompassriktning. Om det står en 2:a är det också jättebra. Om det står en 1:a kom du nog lite för snett. (Det är 25 meter mellan snitslarna.)
När man har gjort en sträcka springer man stigen runt till en ny startpunkt och springer nästa sträcka.
  • När man sprungit alla tre sträckorna räknar man ihop sitt resultat. Den som har mer än 7 poäng är bättre än banläggaren, som fick två 3:or och en 1:a :-(
Lycka till!

1 kommentar:

Thomas Johansson sa...

Bra övning. Tyvärr missar jag och Hilding den, eftersom jag ska springa Grabbhalvan. Hoppas att det kommer en repris i höst.