torsdag 18 december 2008

Slips, pisk och grisfötter

Rubriken sammanfattar dagen väl.
Webbredaktionens ungdomar Karin och Markus hade bestämt att vi skulle avsluta året i fin stil (ungefär som man försöker avsluta ett långpass med 200 meter snygglöpning) vilket för oss män betyder skjorta, slips och kavaj, och för Karin pärlshalsband, torsdag-fredag. Ungefär så.
Efter jobbet bjöds på PISK (Pannlampa I SKog) med nedanstående runda. Håstis och jag slog följe i en något snabbare takt än de 55plusarna. Det blev ett skönt pass som tog en dryg timma och var drygt elva kilometer långt.

Från träningskartor

Och nu har jag smällt i mig två grisfötter. Det var väl egentligen meningen att ätandet av dessa godbitar skulle spridas ut på några kvällar, men jag kunde inte sluta. Det får bli ett nytt kok i morgon.

Recept: Lägg grisfötterna i rikligt med kokande vatten som saltats med en tesked salt per liter vatten. Koka lätt i fyra timmar. Låt grisfötterna kallna i spadet. (Kastrullen ställs lämpligen ut på balkongen). Gör en lag med vatten, ättiksprit och socker. Ta upp grisfötterna ur spadet, som under nedkylningen förvandlats till gelé. Skrapa av det mesta av gelén. Lägg grisfötterna i en kruka eller bunke. Slå över lagen. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad.
Grisfötterna äts lämpligen efter att ha legat i lagen i minst några timmar, men de står sig flera dagar.

Inga kommentarer: