tisdag 20 oktober 2009

Det är så här det ser ut i Markaskogen nu

O-ringen har lagt ut bilder och kartprover över tävlingsområdena. När det gäller etapp 5 bjuds på ett par rejäla kartprover (två stycken ungefär kvadratkilometerstora områden), vilket naturligtvis intresserar orienteraren Mats extra mycket eftersom det är den kartan vi i Almby IK kommer att ha som hemmakarta när O-ringen är över i slutet av juli.

Jag har legat i min sjuksäng och jämfört den nuvarande kartan med den nya. Det har gjorts en genomgripande revidering. Ja, det är egentligen en helt ny karta.
1/ Helt ny kurvbild, med fem meters ekvidistans istället för 2,5 meter. Känns bra. Förkastningsbranten blir mer lättläst. Detaljer i flacka partier har kartrtaren löst med hjälpkurvor. Små kurvritade höjder har ersatts med punkthöjder. Bättre!
2/ Välkommen uppdatering av stignät, sankmarker och löpbarhetsmarkeringar.
3/ Tre storlekar på sten-karttecknet. En mellanstorlek har införts. Resultatet på kartan är fler stenar. Det ska bli spännande att studera det här i skogen.
4/ Meridianerna lutar rejält mycket mer på O-ringenkartan. Så ni som brukar komma till höger (blir det väl?) om kontrollen vid kompassgång i Markaskogen: Där har har ni förklaringen!



Branten nära skärmtaket där stickspåret från universitetet ansluter till elljusspåret är nu riktad åt rätt håll. Yes!

Inga kommentarer: