onsdag 8 december 2010

Någon som hänger med till Skottland?

Jag har nästan bestämt mig för att åka till Skottland och springa Scottish 6 Days första veckan i augusti.
Etapperna kommer att avgöras i trakterna av Oban vid Atlantkusten.

Första etappen är söndagen den 31 juli och sista etappen lördagen den 6 augusti. Onsdagen är tävlingsfri.
Resan tur och retur Skottland kostar 1 250 kronor med Ryanair. Då flyger man dit fredagen den 29 juli och flyger hem söndagen den 7 augusti, dagen efter tävlingens sista etapp. Det blir alltså nio nätter i Skottland.
Flyget går till Edinburgh, varifrån det är tio mil fågelvägen till Oban. Bilvägen är det dock nästan 20 mil och enligt vägbeskrivning tar den resan knappt tre timmar.

Orienteringsupplevelsen torde bli något alldeles extra. De flesta etapperna går i måttligt till stark kuperad hedmark. Här är några bilder och kartprover.







Hur man ska bo vet jag inte, men om man inte ska tälta, vilket kanske är lite riskfyllt i Skottland, utan försöka få tag i vandrarhem, stuga eller bed&breakfast, så bör man nog försöka hitta något ganska fort. Obanområdet ska visst vara ganska välbesökt av turister under sommaren (det är väl det vackra landskapet och Oban whisky, en av de bästa Highlandwhiskysorterna, som lockar). Och när sexdagarsorienteringen arrangeras i det här intressanta området blir det säkert många deltagare som behöver någonstans att bo. Skotska sexdagars brukar samla 3000-4000 deltagare.
Därför tror jag att man måste bestämma sig för Skottlandsresan senast i början av januari och sedan 1/ boka boende 2/ boka resan. 3/anmäla sig till tävlingen.

Läs allt om tävlingen här.

Ta gärna kontakt med mig om du du blir sugen på att följa med till Skottland!

Inga kommentarer: